Chemievrije onkruidbestrijding

Chemievrije onkruidbestrijding

Onkruid is de grootste vijand van tuinliefhebbers. Chemicaliën lijken misschien het beste wapen in het arsenaal tegen onkruid, maar het gebruik van chemicaliën is erg slecht voor het milieu. Ze kunnen via de grond uiteindelijk in fruit en groenten terecht komen.

Sterke chemische herbiciden, pesticiden en fungiciden kunnen vervuilend zijn voor het drinkwater, ons grondwater en oppervlaktewater. Het is dus is belangrijk om rekening te houden met de langetermijneffecten van het gebruik ervan, en in plaats daarvan de keuze te maken voor een natuurvriendelijk alternatief.

Tuinonderhoud

De meest milieuvriendelijke manier om van onkruid af te komen, is door ze uit de grond te trekken, de wortels uit te graven, ze in de zon te laten drogen en ze vervolgens op een composthoop te gooien.

Koken water

Het gebruik van kokend water is een effectieve methode voor het doden van onkruid op plaatsen zoals trottoir of opritten, of op een groter gebied dat opnieuw geplant moet worden nadat het onkruid is verdwenen. Zoals met alle herbiciden is het nog steeds belangrijk om het alleen toe te passen op de planten waar je van af wilt, omdat ze overige bloemen of groenteplanten ook gemakkelijk kunnen doden.

Keukenzout

Natriumchloride, of gewoon keukenzout, is een effectieve herbicide. Omdat zout een nadelig effect kan hebben in de bodem, is het belangrijk om het alleen rechtstreeks op de bladeren van het onkruid aan te brengen en de grond niet te laten weken, vooral niet in tuinbedden Los 1 deel zout op in 8 delen heet water, voeg een kleine hoeveelheid vloeibare afwasmiddel toe en giet in een spuitfles.

Schoffelen

Je tuingrond bewerken of schoffelen brengt nieuwe onkruidzaden naar het oppervlakte. Als je zaden plant, graaf dan alleen zover dat je ze moet planten, Door niet te schoffelen verbeter je ook de bodemstructuur en vruchtbaarheid en verhoogt het de hoeveelheid goede organismen in de bodem.

Op plekken waar genoeg andere planten groeien kan minder onkruid ontstaan. De beste verdediging tegen onkruid is bijvoorbeeld een grasmat met lang gras. Dit betekent dat het gazon lang en gezond blijft, zodat onkruid geen ruimte heeft om te groeien. Je kunt ook bodembedekkers en andere dikke beplantingen toevoegen om onkruid in delen van de tuin met sierbeplanting te verdringen.

Uitbesteden?

Onkruid in je tuin kan erg frustrerend zijn. Het komt zomaar uit de grond zetten, kan erg hardnekkig zijn en op allerlei plekken opnieuw opduiken. C van Mierlo helpt je graag bij het verwijderen van onkruid in je tuin. Zo hoef je je nooit meer druk te maken over onkruid in je tuin of plantsoen en ben je gegarandeerd van een onkruidvrije tuin.

Vorig bericht
Aanleg paardenweide
Volgend bericht
Onkruid laten verwijderen

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu