Onkruidbestrijding met heet water

Onkruidbestrijding met heet water

Een van de oudste en meest gemakkelijke manieren om onkruid te verwijderen is door deze met heet water te overgieten. Door de hitte gaat de plant dood en zal deze op termijn verdwijnen. Let wel op dat je de plant zelf nog met de hand moet verwijderen als deze eenmaal verdord is. Ook de wortel moet worden verwijderd, anders is de kans dat het onkruid weer begint met groeien groot.

Deze methode werkt heel simpel. Zet een paar liter water op het fornuis of in de waterkoker en wacht totdat het kookt. Voeg eventueel zout toe voor extra effect en giet het kokende water over het onkruid. Deze methode is natuurlijk geen doen voor grotere oppervlaktes. Daarom hebben we daar speciale apparatuur voor die wij in kunnen zetten om onkruid te verdelgen.

Milieuvriendelijk

Het verdelgen van onkruid met heet water is een van de meest milieuvriendelijke manieren om onkruid uit je tuin te verwijderen. Het water verdwijnt in de bodem, koelt af en wordt vervolgens weer door andere planten in je tuin gebruikt om te groeien. Let wel op dat je geen andere middelen aan het kokende water toevoegt, aangezien sommige middelen de bodem kunnen verontreinigen of averechts kunnen werken is het verstandig om goed voorbereid te werk te gaan.

Kostenbesparend

Door het gebruik van kokend heet water om onkruid te verdelgen doe je je portemonnee een deugd. Specifieke, vaak chemische middelen zijn vaak erg duur en doen in veel gevallen niet wat wordt beloofd. Daarnaast heeft het veel invloed op de aantasting van de bestrating. Door simpelweg water te gebruiken kun je vele tientallen euro’s per jaar besparen aan verontreinigende chemische middelen die slecht zijn voor de natuur.

Kokend water versus chemische producten

Als je twijfelt tussen het gebruik van chemische producten tegenover het gebruik van kokend water om onkruid te bestrijden kun je het beste voor koken water kiezen. Chemische producten tasten de bodem aan en kunnen in het grondwater terecht komen. Dit kan uiteindelijk schadelijk voor mens en dier zijn. Kokend water is daarom in alle gevallen de beste optie om onkruid te bestrijden.

Indien u deze werkzaamheden liever uit besteed komen wij graag met onze apparatuur langs om het onkruid te verdelgen en u geheel te ontzorgen.
Bel: 040 201 3606

Vorig bericht
Verbrand Gazon? Hoe komt het en wat te doen?
Volgend bericht
Bewatering van plantsoenen

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu