Onkruid laten verwijderen

Onkruid laten verwijderen

Onkruid groeit in tuinen, of we het nu leuk vinden of niet. Ze concurreren met planten en gras voor water en voedingsstoffen en ze groeien overal, waardoor de tuin minder aantrekkelijk wordt. Om dit probleem op te lossen, moeten ze worden verwijderd.

Teruggroeiend onkruid

Om verschillende redenen groeit het onkruid echter vaak terug. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen:

  • De overgebleven wortels beginnen weer te groeien.
  • De tuin is omgeven door bossen of gebieden die veel onkruid bevatten, en hun zaden worden door wind of vogels naar je tuin gebracht.
  • Ander onkruid in de tuin zorgt ervoor dat
  • Ze kunnen terugkomen omdat het gazon niet dicht genoeg is en we nodigen u uit om zich te vestigen en te verspreiden.

De vraag is hoe we onkruid effectief verwijderen? En, eenmaal verwijderd, hoe voorkomen we dat ze zoveel mogelijk teruggroeien? Hieronder volgen de methoden om te verwijderen en te voorkomen dat ze enige tijd teruggroeien.

Hieronder volgen verschillende technieken om onkruid te verwijderen:

  • Met de hand uit de grond trekken
  • Heet water gebruiken
  • Verwijderen met een schoffel
  • Een chemisch product gebruiken

De beste tijd om onkruid te verwijderen is wanneer de grond vochtig en vochtig is. De dag nadat het geregend heeft, is een geweldige dag om te wieden. Vochtige grond is los en maakt het gemakkelijker om ze met hun wortels te verwijderen. Anders loop je het risico de wortels achter te laten omdat ze vastzitten in de grond. Als de grond hard is en er de komende dagen geen regen wordt voorspeld, overweeg om de grond zelf vochtig te maken en het een nacht te laten weken voordat je begint.

Eerste Hulp Bij Onkruid

Onkruid in je tuin kan erg frustrerend zijn. Het komt zomaar uit de grond zetten, kan erg hardnekkig zijn en op allerlei plekken opnieuw opduiken. C van Mierlo helpt je graag bij het verwijderen van onkruid in je tuin. Zo hoef je je nooit meer druk te maken over onkruid in je tuin of plantsoen en ben je gegarandeerd van een onkruidvrije tuin.

Vorig bericht
Chemievrije onkruidbestrijding
Volgend bericht
Boomrooierij

Niets gevonden.

Menu