Groen klusbedrijf

Hulp nodig bij klusjes in de tuin? Of het nu het maaien van gras is, het repareren van een schutting of het snoeien van een hoge heg, de specialist kan je helpen bij allerlei klusjes in en om de tuin.

Schuttingen

De schutting in de tuin kan voor flink wat problemen zorgen. Een houten schutting gaat op den duur rotten, kan gaan verzakken of er kan een groene aanslag op de schutting ontstaan. Klusjes met de schutting worden vaak uitgesteld door tuineigenaren waardoor het van kwaad naar erger gaat. De vakman heeft alle kennis in huis om schuttingen optimaal te onderhouden en zo de levensduur en het plezier met de schutting te verlengen.

Vijvers

Een vijver is een van de meest onderhoudsgevoelige onderdelen van een tuin. Je wil graag fris helder water, een goed onderhouden oever van de vijver en mooie waterplanten. Hoeveel je ook investeert in systemen die je vijver moeten onderhouden, je ontkomt niet aan het halfjaarlijkse onderhoud aan de vijver in de tuin.

De vakman kent de fijne kneepjes van het onderhouden van een vijver. Zo beschik je altijd over een vijver waar jij en je vissen gelukkig van worden.

Schuren en tuinhuisjes

Net als schuttingen moeten schuren en tuinhuisjes goed onderhouden worden. Vooral schuren en tuinhuisjes die gemaakt zijn van hout moeten jaarlijks onderhouden worden. Controle op houtrot, het verwijderen van bladeren en aangroeiende planten en eventueel het lakken of verven van het hout zijn klusjes die regelmatig gedaan moeten worden.

De schuur of een tuinhuisje hebben een grote invloed op de uitstraling van de tuin. Daarom is het belangrijk het onderhoud op deze objecten goed uit te voeren. Veel tuineigenaren verwaarlozen het onderhoud op schuren en tuinhuisjes waardoor later onderhoud meer tijd, moeite en hogere kosten met zich meebrengt.

Klimop verwijderen

Klimop is prachtig en het kan een kale muur transformeren naar een oase van groen. Maar het kan ook gaan overwoekeren. Doordat klimop en andere soorten liaanachtige planten tot grote hoogten kunnen groeien en zich vastklampen aan muren en andere verticale objecten kan het lastig zijn deze te verwijderen. De vakman heeft alle kennis in huis om een klimop te verwijderen.

Tuin winterklaar maken

Niet alle planten houden van kou. Daarom is het belangrijk rond de herfst de tuin winterklaar te gaan maken. Zo voorkom je dat planten in een periode met vorst bevriezen en uiteindelijk de winter niet overleven. Door planten dichter bij bebouwing te plaatsen of binnen in een schuur of tuinhuisje te plaatsen overleven ze de winter.

Ook heb je als eenmaal de lente is aangebroken minder moeite met het opnieuw inrichten van je tuin voor de zomer. De vakman helpt graag mee met het winterklaar maken van de tuin, zodat je groen ook de koudere periodes goed doorkomt en je ‘s zomers weer maximaal kunt genieten van je tuin.

Overige klusjes

Ook bij andere overige klusjes in en om de tuin, zoals het afvoeren van grotere hoeveelheden tuinafval of het opbouwen van schuren, schuttingen, tuintjes of andere zaken in de tuin kunnen wij u verder helpen en ontzorgen.

Vorig bericht
Sneeuwruimen Eindhoven
Volgend bericht
Onderhoud grasland

Niets gevonden.

Menu