Onderhoud grasland

Waar een gazon er op de millimeter altijd strak uit moet zien wordt het onderhoud bij grasland minder precies genomen. Toch kan het maaien, extra water geven en onderhouden van grasland kan een tijdrovend klusje zijn. Hoe onderhoud je op een efficiënte manier een grasland zonder dat het overwoekerd raakt?

Regelmatig maaien

Het is belangrijk regelmatig te maaien. Zodra het gras op enkelhoogte komt mag de maaier er over. Regelmatig maaien zorgt ervoor dat het gras er netjes uit blijft zien, maar ook dat het goed blijft groeien en de bodem gezond blijft.

Regelmatig sproeien

Gras kan slecht tegen droogte. Het gras wordt dor, krijgt en gele en uiteindelijk bruine kleur en kan daardoor uiteindelijk verdwijnen. Door in droge periodes regelmatig te sproeien blijft het gras optimaal en

Bemesten tijdens het groeiseizoen

Het kan goed zijn om tijdens het groeiseizoen extra bij te mesten. Zo heeft het gras net even die extra benodigde voedingsstoffen om uit te groeien tot een gezonde en frisse grasmat. Het verschil ga je tijdens het seizoen zeer merken.

Verticuteren

Bij het verticuteren van een grasland zorg je ervoor dat er lucht in de bodem komt waardoor het gras beter kan groeien. In sommige bodems groeit veel mos en andere bodembedekkende planten waardoor er weinig lucht in de bodem kan. Omdat gras naast water, een goede bodem en voedingsstoffen ook ruimte en lucht nodig heeft kan verticuteren ervoor zorgen dat je grasland gezond blijft.

De vakman

De vakman is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van grasland. Door een jarenlange ervaring en kennis over de fijne kneepjes van het vak behaalt hij het beste resultaat voor jouw grasland. Door het uit handen te geven aan de vakman heb je voortaan geen omkijken meer naar je grasland en blijf je genieten van alle voordelen van een goed onderhouden grasland.

Vorig bericht
Groen klusbedrijf
Volgend bericht
Gazon aan laten leggen Eindhoven

Niets gevonden.

Menu