Plantsoen aanleggen

Plantsoen aanleggen

Een plantsoen is de parel en de trots van jou of je bedrijf. Een plantsoen bestaat vaak uit een zorgvuldig geselecteerde selectie van planten en bloemen. Na het aanleggen van een goed plantsoen is het echter wel zaak deze nauwkeurig bij te houden. Hier lees je meer over het aanleggen en

Bestaande beplanting

Bij het aanleggen van een plantsoen wordt er eerst gekeken naar de bestaande beplanting. Zo wordt er gekeken naar welke eventuele rol de bestaande beplanting kan spelen in het nieuw aan te leggen plantsoen. Sommige bestaande bomen, struiken of grotere planten kunnen voor een fijne afwisseling zorgen in het nieuwe plantsoen. Door bestaande beplanting met een hogere leeftijd te combineren met nieuw groen ontstaat een natuurlijke mix van planten die goed in het landschap past.

Een goede samenstelling

Een goed plantsoen voegt iets waardevols toe aan de directe omgeving en zorgt ervoor dat bezoekers van je woning of bedrijfspand zich direct op zijn gemak voelen. Een goede samenstelling van de juiste planten, struiken, bomen, bloemen en grassoorten zorgt ervoor dat het plantsoen als een geheel aanvoelt en voor de juiste afwisseling zorgt.

Een keuze voor veel grassoorten zorgt voor een neutrale sfeer terwijl veel gekleurde en geurende bloemen voor een veel meer aanwezig effect zorgt. De vakman denkt graag mee over welk soort plantsoen.

Uitstraling

Bij het aanleggen van een plantsoen is het belangrijk om na te denken over de uitstraling van het plantsoen. Wil je iets natuurlijks met een iets wilder karakter, of juist een keurig plantsoen dat  netheid uitstraalt? Een plantsoen kan ervoor zorgen dat een ruimte of omgeving een bepaalde uitstraling krijgt.

Onderhoud

Na het aanleggen van het plantsoen is het belangrijk na te denken over het onderhoud en het groenbeheer van het plantsoen. Om de uitstraling en het effect van en plantsoen te behouden is kwalitatief onderhoud van groot belang. Voor de ontzorging hiervan kunt u desgewenst ook bij ons terecht.

Vorig bericht
Groenonderhoud Eindhoven
Volgend bericht
Aanleg paardenweide

Niets gevonden.

Menu