Aanleg van een bloemenweide

Aanleg van een bloemenweide

Een bloemenweide is een enorm vrolijk gezicht. De vele kleuren, vormen en geuren die een bloemenweide oplevert doen velen een enorm plezier. Bovendien is een bloemenweide goedkoop, is het gemakkelijk in onderhoud en zijn ook insecten er blij mee.

Goed voor insecten

Door het gebruik van allerlei chemische pesticiden en het verdwijnen van grote stukken groen in Nederland gaat het al langere tijd niet goed met allerlei belangrijke insecten. Vooral bijen leggen massaal het loodje doordat er verkeerde middelen in de landbouw worden gebruikt. Een bloemenweide is de beste leefomgeving voor allerlei insecten en draagt daarom bij aan een evenwichtig ecosysteem. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Een vrolijk gezicht

Naast dat een bloemenweide goed is voor de natuur geeft het je tuin ook een natuurlijke uitstraling. De vele kleuren die de verschillende bloemen en grassoorten hebben geven een enorm vrolijk en kleurrijk karakter aan je tuin. Door de veelzijdigheid en de afwisseling door de seizoenen heen gaat een bloemenweide nooit vervelen.

Weinig onderhoud

Een van de grootste voordelen van een bloemenweide is dat er nauwelijks onderhoud aan gepleegd hoeft te worden. Het natuurlijke karakter van de bloemenweide zorgt ervoor dat de natuur de vrije loop heeft en zichzelf onderhoudt. Als de boel uit de hand loopt kun je gewoon de grasmaaier er overheen halen. De achtergebleven zaden zorgen ervoor dat er binnen een mum van tijd weer een vrolijk bloeiende bloemenweide staat.

Let echter wel op het moment dat je de grasmaaier over de weide heen haalt. Het kan zijn dat vogels een nest hebben gebouwd tussen het hoge gras. Maai het gras daarom altijd pas na het broedseizoen. Zo voorkom je dat er een vogelnestje tussen de maaimachine terechtkomt.

Onderhouden

Je kunt er voor kiezen jaarlijks een andere mix van bloemen te laten groeien in je bloemenweide. Je kunt deze verschillende bloemenmixen vinden in het tuincentrum. Strooi de mix simpelweg uit over de aarde en binnen een mum van tijd komen de verschillende bloemen al boven.

Ook kun je de vakman om advies vragen over het aanleggen en onderhouden van een bloemenweide. Zo heb je er helemaal geen omkijken meer naar en kun je volop genieten van de geuren en kleuren van je eigen bloemenweide.

Vorig bericht
Gazon aan laten leggen Eindhoven
Volgend bericht
Groenonderhoud Eindhoven

Niets gevonden.

Menu